Gå til innholdet

Vi har innredet de nye brannstasjonene

Trondheim Kommune vedtok i 2007 ny struktur av Trøndelag brann og redningstjeneste, og resultatet er nå  4 stk nyoppførte brannstasjoner; Sandmoen, Ranheim, Sluppen og Sentrum.

Link Arkitektur vant konkurransen om å tegne stasjonene, og i juni 2011 satte Skanska spaden i jorda.
 
I tett samarbeid med prosjektleder Ståle Leistad fra Optiman og TBRT har jeg fått innrede alt fra ulike kontorfunksjoner til beredskapsrom, overnatting, kurs- og undervisning, lager og drakttørkerom!
Det er spennende å jobbe med en kunde der mye dreier som om å spare tid –minutter, sekunder. Hvor høy skal sengen være for å komme seg raskest mulig opp og ut?
Detaljer. Viktige detaljer.
 
Stasjonene har fått samme arkitektoniske uttrykk, men ulike farger. Sterke, Byggets farge er tatt med inn i bygget på enkelte flater og materialer, og dette ble en ledetråd for valg av farger på innredningen. Sterke, klare, kulørte farger.
Vi har hatt mange og lange prosjektmøter. Gode prosjektmøter. Malen på møtene ble å utforme møbleringsplanene sammen, jeg koblet min skjerm opp mot Smartboard og tegnet i vei under samtalene. Sammen flyttet vi digitalt rundt på møblene. Slik ble det skapt løsninger der viktige detaljer og behov best ble ivaretatt. Direkte og kortreist dialog.

Og collagene, de ble stort sett godt mottatt (brannfolk har faktisk meninger om farger, og det finnes faktisk flere farger enn rød). Litt gi og ta, og litt kompromisser, det kunne vi tillate oss her.
 
I 3 år har jeg jobbet med dette prosjektet.
Jeg er glad og stolt over å få ha vært med på å innrede Trondheim bys nye brannstasjoner. Det har vært spennende, og det har vært lærerikt.
Når jeg i dag hører sirener fra brannbilene, så opplever jeg de nå på en annen måte enn før jeg begynte med dette. Jeg vet mer om hvor mye som teller, jeg vet mer om hvor mye som skal til….

Takk for samarbeidet, og gratulerer til TBRT og Trondheim Kommune med 4 nye brannstasjoner!
 
PS: 
Selvfølgelig måtte jeg teste brannstangen, fra topp til bunn…….tiden ble latterlig lang, men gøy, det var det.

Katrine Reppe-Øverlie
 
(Sluppen er hovedbrannstasjonen, og inneholder kontorfunksjoner for administrasjon, forebyggende og beredskap samt 110-sentralen. Sandmoen er avdeling for beredskap, øving og undervisning. Ranheim er avdeling for beredskap og er samlokalisert med en ambulansestasjon. Sentrum er avdeling for beredskap med sjørettet virksomhet med egen kai.
Trøndelag brann- og redningstjeneste IKS er den lokale faginstans for brannvern i Trondheim. I tillegg til Trondheim har de ansvaret for Malvik, Klæbu, Rissa, Leksvik, Oppdal og Rennebu).